Skip to content

KHRP | Kurdish Human Rights Project

narrow screen resolution wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color brown color green color red color blue color

Kurdish Human Rights Project: This is the legacy website of the Kurdish Human Rights Project, containing reports and news pertaining to human rights issues in the Kurdish Regions for 20 years.

You are here: 
Skip to content

Charity Awards

Charity Awards

Gruber Prize

Gruber

Gruber Justice Prize

KHRP HEYETI DIYARBAKIR’DA BASIN A

Kürt İnsan Hakları Projesi (KHRP), İngiltere ve Galler Barosu İnsan Hakları Komitesi (BHRC),  Index on Censorship, Article 19 ve Limerick Üniversitesi tarafından 7 Temmuz 2007 tarihinde Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde yazılı ve görsel yayın yapan Kürt ve Türk basınına yönelik olarak bir basın toplantısı yapılmıştır.

KHRP danışma Kurulu üyesi Louise Christian’ın başkanlık ettiği heyet tarafından düzenlenen ve heyetin bulgularının ifade edildiği basın toplantısı yaklaşık 1 saat sürmüştür.

Heyetin gezisi üzerine Cuma günü bir açıklamada bulunan KHRP Direktörü Kerim Yıldız şunları ifade etmiştir: ‘Özellikle Kürt ve azınlık toplulukların medya organlarına yönelik kısıtlama ve baskıların devam etmesi sonucu Türkiyedeki çeşitli toplumsal kesimlerinin sesleri kesilmeye çalışılmaktadır. Türkiyede gerçek anlamda bir basın özgürlüğü ortamının yaratılması için daha yapılması gereken çok sayıda ilerlemeye ihtiyaç vardır. Bu heyet tarafından gerçekleştirilen gezi ve incelemeler değişik medya çevrelerinin karşı karşıya bulunduğu ana engellerin kesin olarak tespit edilmesini hedeflemektedir: Bu sayede esaslı ve bağımsız bir medyanın yaratılması için daha anlamlı öneriler yapılması fırsatı yakalanabilecektir.’

KHRP heyetin gezisini yakından takip etmektedir. Heyetin bulgularına ilişkin rapor yaz mevsiminin sonuna doğru yayınlanacaktır.